Sezon na wszechobecne stwierdzenia: "idzie jesień!" uważamy za otwarty! :) Ale, ale! Nie żegnamy się jeszcze z latem! :) Zanim powitamy złotą jesień - serwujemy Wam zielone pyszności! Dziś pasta z groszku z  pieczywkiem Vega Lekkim!

Składniki:

  • pieczywo Vega Lekkie marki Sonko
  • 50 g świeżego lub mrożonego groszku
  • łyżka prażonych ziaren słonecznika
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Groszek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

2. Ziarenka słonecznika prażymy na suchej patelni. Słonecznik i groszek umieszczamy w dużej misce, dodajemy czosnek, oliwę, sok z cytryny i miksujemy składniki na jednolitą konsystencje.

3. Poddajemy z pieczywem Vega Lekkim. 

 

Author: Redakcja