Czas na połączenie idealne - kaszy gryczanej i pieczarek! Przepis jest prosty, klasyczny i szybki. A czy jest smaczny? Czekamy na wasze opinie w komentarzach!

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej marki Risana
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • olej

Przygotowanie:

Cebule kroimy w drobną kostkę i przysmażamy na złoto na oleju roślinnym.

Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odkładamy do wystygnięcia. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Przekładamy składniki do miski, dodajemy jajko, sól i pieprz, dokładnie mieszamy.

Rozgrzewamy na patelni olej, z powstałej masy układamy średniej wielkości placki i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Podajemy z posiekaną pietruszką.