Pastelove – i to nie od dziś! Bo pasta to doskonały dodatek do naszego pieczywa Vega Lekkie. Dziś zapraszamy na kanapki z pastą z tuńczyka i białego sera. Serwujemy je z pieczywem Vega Lekkim z jarmużem. Komu kromeczkę?

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (ok. 170 g)
  • 1/2 kostki twarogu śmietankowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz
  • pieczywo Vega Lekkie

Sposób przygotowania:

Twaróg oraz odsączonego z zalewy tuńczyka ucieramy w misce blenderem do czasu uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy wedle uznania solą oraz pieprzem i łączymy z drobno posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowaną masę wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia i stężenia. Podajemy z ulubionym pieczywem Vega Lekkie. Smacznego!

Author: Redakcja