Szybki i mało wymagający obiad? Z mieszanką kasz Fit Lunch i wyobraźnią pysznieczyprzepysznie to możliwe!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Piersi z indyka oczyścić i pokroić w paski grubości ok. 3-4 cm. Posypać solą i pieprzem. Do miseczki wybić jajko, dodać mleko, łyżkę musztardy i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać nieco mąki, tak aby powstało ciasto o konsystencji nieco gęstszej niż naleśnikowe. Przygotowane paski mięsa maczać w cieście, a następnie obtoczyć we wcześniej rozdrobnionych np. tłuczkiem do mięsa płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju z każdej strony do czasu uzyskania złotej barwy. Podawać z ulubioną sałatką i sosem słodko-kwaśnym.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Do płatków dodajemy 1 jajko, roztopione masło, mleko i miód. Mieszamy, a następnie dodajemy czekoladowe kropelki, żurawinę i inne dodatki wedle uznania. Po połączeniu wszystkich składników powinniśmy otrzymać lepką masę, z której uformujemy kulki. Piekarnik nagrzewamy do 180° C. Kulki układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180° C przez ok. 20 minut. Smacznego!