Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Smaczne inspiracje 2019-04-24

Lekkie kanapki z domowym pesto

Pysznie i lekko – czyli tak jak lubimy! Kiedy na naszym stole pojawiają się takie kanapeczki

... Czytaj więcej...

Korzystajmy z sezonowych warzyw i owoców! Dziś król Bób zaprasza nas do stołu. Pożywna i kolorowa mieszanka kaszy i warzyw, to nasz szybki pomysł na obiad!

Spróbujesz?

Składniki:

2 porcje

 

  • 1 opakowanie kaszy bulgur marki Risana
  • szklanka ugotowanego i obranego bobu
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

1. Kasze gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

2. Na patelnię wlewamy oliwę, podsmażamy cukinie pokrojona w drobną kostkę, następnie dodajemy obrany bob i mieszamy.

3. Do warzyw na patelni dodajemy kaszę, przyprawiamy solą i pieprzem.

4. Na koniec obsypujemy obficie posiekanym świeżym koperkiem.

Smacznego !

Co by tu schrupać? Pyszne pieczywko z pastą z suszonych pomidorów i pieczonego czosnku! Takie połączenie zachwyca smakiem, aromatem i barwą! Nie przejdziecie obok niego obojętnie! To co, jeszcze po kromeczce?

W naszej ryżowej krainie orientalne smaki goszczą bardzo często. Dziś zapraszamy Was na ryż z jajkiem po tajsku – aromatyczny, pyszny, sycący. Spróbujcie sami!

Pastelove – i to nie od dziś! Bo pasta to doskonały dodatek do naszego pieczywa Vega Lekkie. Dziś zapraszamy na kanapki z pastą z tuńczyka i białego sera. Serwujemy je z pieczywem Vega Lekkim z jarmużem. Komu kromeczkę?

Słoneczne pory roku dostarczają nam masę warzyw, do których dostęp w innych częściach roku jest dość ograniczony. Dlatego warto po nie sięgać, póki są świeże i łatwo dostępne. Dziś z cyklu: "zdrowe i sezonowe" na naszym stole lądują - szparagi. Te zielone warzywa są skarbnicą witamin i znanym na całym świecie afrodyzjakiem. Dodatkowo szparagi są lekkostrawne i niskokaloryczne - 100 g to tylko 18 kcal! Czy musimy Was dłużej namawiać? Spróbujecie sami, naszej sałatki ze szparagami i kaszą gryczaną!

Składniki:

2 porcje

  • 100 g kaszy gryczanej marki Risana
  • pół pęczka zielonych szparagów
  • pół pęczka koperku
  • 2 jajka
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

2. Do osolonego wrzątku wrzucamy delikatnie obrane szparagi. Gotujemy 4min. Odsączamy.

3. Koperek siekamy, jajka gotujemy na twardo lub miękko jak to woli.

4. W dużej misce lub półmisku umieszczamy kaszę, szparagi, jajka przekrojone na pół księżyce.

5. Całość posypujemy obficie koprem solą, pieprzem i polewamy oliwą.

Smacznego!

Dzień dobry! Owsianka czeka! Na niejadków i na tych, którzy potrzebują mocy na dobry początek dnia. U nas z pysznymi brzoskwiniami i kokosem! Skusicie się?

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji