Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Smaczne inspiracje 2019-07-10

Pulpeciki z indyka z kaszą jaglaną

Pulpecki z indyka z kaszą jaglaną są delikatne i soczyste. Skuszą się na nie nawet najbardziej

... Czytaj więcej...

Jesienne musli domowej roboty to absolutny hit! Pachnie doskonale, zachwyca smakiem i aromatem, a frajda z jego przygotowania jest ogromna. Zobaczcie jak niewiele potrzeba, aby umilić sobie jesienne poranki!

Czy u Was także jesień pachnie pieczonymi jabłkami? My uwielbiamy ten aromat, który roznosi się przyjemnie w mieszkaniu, kiedy w piekarniku rumienią się pyszne jabłuszka z cynamonem i bakaliami. Tak wygląda jesienna magia w naszym wydaniu.

Czas na połączenie idealne - kaszy gryczanej i pieczarek! Przepis jest prosty, klasyczny i szybki. A czy jest smaczny? Czekamy na wasze opinie w komentarzach!

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej marki Risana
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • olej

Przygotowanie:

Cebule kroimy w drobną kostkę i przysmażamy na złoto na oleju roślinnym.

Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odkładamy do wystygnięcia. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Przekładamy składniki do miski, dodajemy jajko, sól i pieprz, dokładnie mieszamy.

Rozgrzewamy na patelni olej, z powstałej masy układamy średniej wielkości placki i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Podajemy z posiekaną pietruszką.

Z jaką zupą kojarzy Wam się jesień? Dla nas królowa jest tylko jedna - dynia! Zupa krem z dyni jest prosta w przygotowaniu i niezwykle aromatyczna. Doskonale rozgrzeje Was w chłodniejsze dni. 

 

Składniki:

Pieczywo lekkie wege

  • 500 g dyni hokkaido
  • 3 średniej wielkości ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 2 pomidory
  • 300 ml bulionu warzywnego (2 marchewki, pietruszka, por, seler )
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz
  • pieczywo VEGA LEKKIE 

Przygotowanie:

Dynię, ziemniaki, pomidory, cebulę, imbir i czosnek kroimy w ćwiartki. Skrapiamy obficie oliwą. Całość pieczemy na blaszce około 60 min w 180 stopniach.

W garnku na maśle z oliwą podsmażamy starte warzywa na wywar ( 2 marchewki, pietruszka, duży por i seler ) Zalewamy 0,5 l wody i gotujemy godzinę na małym ogniu.

Upieczone, obrane warzywa przekładamy do dużego garnka. Do upieczonych warzyw wlewamy bulion ( wedle uznania ) i zagotowujemy. Gotową zupę miksujemy, podajemy z pieczywem lekkim i ziołami. Smacznego!

Ciasteczka są dobre na wszystko ;) Przeganiają smutki, dodają energii, cudownie wspomagają delektowanie się chwilami tylko dla siebie! Sprawdźcie nasz banalnie prosty przepis na owsiane pyszności.

Jaglane placuszki z cukinią to banalnie prosty pomysł na pyszny obiad lub podwieczorek! Wystarczy chwilka aby złociste placki zagościły na Twoim stole. Spróbuj jakie to proste!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji