Nasz sposób na zimowe szarości? Jaglane placuszki z malinami :) Chyba nie znamy osoby, której nie poprawiłyby humoru i nie dodały energii! Łapcie przepis!

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej marki Risana
  • szklanka mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżka miodu
  • olej rzepakowy

 

  • 150 g mrożonych malin
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

  • W wodzie gotujemy kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną studzimy.
  • W dużej misce mieszamy, kaszę, jajko, mąkę i miód.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy okrągłe placki na złoty kolor. Z każdej strony po około 2-3min.
  • W rondelku na małym ogniu gotujemy mrożone maliny i miód do uzyskania gęstego malinowego sosu z kawałkami owoców. Placki podajemy polane malinowym sosem z listkami mięty lub jogurtem naturalnym.

Smacznego!

Author: Redakcja