Ocena użytkowników: 0/5

0 na 5 - 0 głosów
Dziękujemy za ocenienie tego przepisu.

Każda z nas pragnie czuć się lekko i świeżo, szczególnie latem. Gdy temperatury znacznie wzrastają, nie mamy ochoty na ciężkie potrawy i godziny spędzone w kuchni. Dzisiejsza propozycja, z którą do Was przychodzę jest lekka, świeża i owocowa! A to, co w niej najlepsze to przygotowanie, które zajmuje 5 minut!

Zapraszam Was do wypróbowania przepisu na letni kokosowy kuskus!

Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy:

  • 50 g kaszy kuskus marki Risana
  • łyżeczkę oleju kokosowego
  • wiórki lub chipsy kokosowe –1 łyżka
  • łyżeczkę ksylitolu lub erytrytolu
  • maliny świeże - 10 sztuk
  • borówki amerykańskie - 14 sztuk

Sposób przygotowania:

Kaszę kuskus przygotowałam zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając olej kokosowy. Napęczniałą już kaszę wymieszałam z erytrytolem, a gdy wystygła przełożyłam do słoiczków. W każdym słoiczku poukładałam po kilka sztuk malin i borówek, posypałam chipsami kokosowymi.

Smacznego!

Author: Justyna Gomułka