Libańska sałatka warzywna to idealny dodatek do dań obiadowych.
Chwilowo, jedyne podróże jakie nam pozostały, to te kulinarne. Zapraszamy więc na kontynent azjatycki, serwujemy wiosenne sajgonki według prostego i smacznego przepisu z wykorzystaniem mieszanki kasz Fit Lunch
Składniki:
Przygotowanie:
Marchewkę, ogórka i paprykę kroimy w słupki.
Mieszankę kasz gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szczypiorek siekamy.
Warzywa i kaszę skrapiamy sosem sojowym i sokiem z limonki. Zwijamy rollsy:
W dużym naczyniu z ciepła wodą umieszczamy arkusz papieru. Moczymy 10 sekund po czym przekładamy na płaską powierzchnię. Na środku każdego arkuszu układamy słupki warzyw i kaszę. Zwijamy w podobny sposób jak gołąbki.
Smacznego!
Warzywny gulasz z kaszą to idealne danie na zimowo-wiosenne przesilenie.
Składniki:
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W rondlu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek, dodajemy marchew i ziemniaki. Smażymy kilka minut po czym całość podlewamy bulionem warzywnym. Dodajemy groszek i zostawiamy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając około 40 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec posypujemy natką pietruszki i podajemy z kaszą.
Ryż smażony z jajkiem “jak u Chińczyka” - Możesz sobie taki zrobić w domu.
Składniki:
Przygotowanie:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Pasta z awokado znakomicie sprawdzi się jako dodatek do wafli, urozmaici smak surowych warzyw, doda charakteru delikatnym krakersom. Sprawdźcie, jak ją przygotować!
Składniki:
Przygotowanie:
Awokado i jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.Szczypior i chili drobno siekamy.Ryż jaśminowy SONKO jest wyśmienitym uzupełnieniem dań kuchni tajskiej, azjatyckiej oraz egzotycznych potraw na bazie owoców morza. Dziś w towarzystwie krewetek.
Składniki:
Przepis:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy krewetki, obficie solimy, pieprzymy i rumienimy na złoto. Dodajemy pokrojone warzywa: marchew, groszek i pieczarki. Zostawiamy chwilę na patelni, do zredukowania nadmiernej ilości płynów.
W drugiej misce mieszamy sos sojowy z tartym imbirem, sokiem z limonki i posiekanymi papryczkami chili.
Gotowy sos wlewamy na patelnię do krewetek i chwilę smażymy.
Danie podajemy z ryżem posypane sezamem i świeżymi ziołami.