Są wśród nas smakosze łososia? Serwujemy go dzisiaj na obiad i mamy dla Was pyszny przepis! Grillowany łosoś w połączeniu z ryżem dzikim oraz słodkimi karmelizowanymi pomarańczami i żurawiną zachwyca! My już mówimy Wam: SMACZNEGO!

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g ryżu dzikiego marki Risana
  • 200 g świeżego łososia
  • cytryna
  • masło
  • sól, pieprz
  • 1 pomarańcza
  • świeża żurawina

Przygotowanie:

1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Rybę nacieramy oliwą, solą i pieprzem. Wyciskamy sok z połowy pomarańczy i zostawiamy w nim łososia na min. godzinę. Tak przygotowaną rybę grillujemy z dwóch stron po 2-3 min.

3. Plastry z drugiej połowy pomarańczy i kulki żurawiny grillujemy z łyżką miodu kilka minut.

4. Rybę podajemy z owocami, dzikim ryżem i koperkiem. Smacznego!

Author: Redakcja