Doskonale rozgrzewa, pachnie soczystymi pomidorami i papryką, a jej niezwykła barwa, smak i konsystencja sprawiają, że nawet jesień z deszczem za oknem nam nie straszna. Pyszna zupa krem to wszystko czego nam potrzeba w jesiennym czasie! Skusicie się?

 

Składniki dla 2 osób:

  • 100 g mieszanki Multigrano marki Risana
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 3 papryki
  • 3 duże pomidory
  • oliwa
  • świeże zioła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, a pomidory kroimy na pół. Warzywa nacieramy oliwą, solimy, pieprzymy i układamy na głębokiej blaszce. Całość posypujemy świeżymi ziołami (np. oregano, tymiankiem rozmarynem i bazylią.

2. Pieczemy w 180 stopniach godzinę.

3. Upieczone warzywa przekładamy z całą zawartością do wysokiego garnka, dolewamy bulion i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4. Gotową zupę przelewamy do miseczek, dodajemy ugotowane Multigrano i oliwę. Smacznego!

Author: Redakcja