Uwielbiam smak kokosowy i uwielbiam prostotę. Gdy najdzie mnie ochota na coś pożywnego, a jednocześnie słodkiego sięgam po nieskomplikowane w przygotowaniu propozycje, które spełnią te wymagania. Tym razem przychodzę do Was z kokosowym deserem ryżowym. Jest przepyszny!
Do przygotowania dwóch porcji potrzebujemy:
- 100 g ryżu okrągłego marki Risana
- mleczko kokosowe z puszki
- cukier/miód/zamiennik- według uznania
- 3 łyżki wiórek kokosowych
- świeże owoce
- jagody goji, ziarno kakaowca - opcjonalnie do dekoracji
Sposób przygotowania
Ryż ugotowałam według instrukcji na opakowaniu, a następnie wymieszałam z zawartością puszki mleczka kokosowego. Dosłodziłam miodem i dodałam wiórki kokosowe. Wymieszałam i przełożyłam do miseczek. Na wierzch wyłożyłam świeże owoce i ozdobiłam. Takie proste!