Ocena użytkowników: 5.00/5

5.00 na 5 - 2 głosów
Dziękujemy za ocenienie tego przepisu.

Uwielbiam smak kokosowy i uwielbiam prostotę. Gdy najdzie mnie ochota na coś pożywnego, a jednocześnie słodkiego sięgam po nieskomplikowane w przygotowaniu propozycje, które spełnią te wymagania. Tym razem przychodzę do Was z kokosowym deserem ryżowym. Jest przepyszny!

Do przygotowania dwóch porcji potrzebujemy:

  • 100 g ryżu okrągłego marki Risana
  • mleczko kokosowe z puszki
  • cukier/miód/zamiennik- według uznania
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • świeże owoce
  • jagody goji, ziarno kakaowca - opcjonalnie do dekoracji

Sposób przygotowania

Ryż ugotowałam według instrukcji na opakowaniu, a następnie wymieszałam z zawartością puszki mleczka kokosowego. Dosłodziłam miodem i dodałam wiórki kokosowe. Wymieszałam i przełożyłam do miseczek. Na wierzch wyłożyłam świeże owoce i ozdobiłam. Takie proste!

Author: Justyna Gomułka