Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Smaczne inspiracje 2019-04-24

Lekkie kanapki z domowym pesto

Pysznie i lekko – czyli tak jak lubimy! Kiedy na naszym stole pojawiają się takie kanapeczki

... Czytaj więcej...

Roślinne, pieczone kotleciki to jest właśnie to, co bardzo często ląduje na moim stole. Wbrew pozorom, to niezwykle proste w wykonaniu danie, które zazwyczaj robię w większych ilościach, by mieć w lodówce zapas przeznaczony do tak zwanego "podjadania". Bo to danie, które pysznie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno! Ostatnio moim "kotlecikowym hitem" są pieczone kotleciki jaglane z burakiem. Z konkretnym w smaku orzechowym sosem smakują wybornie!

Dziś na obiad serwujemy fasolkę w sosie pomidorowym z kaszą bulgur. To nasza wariacja na temat fasolki po bretońsku :) Mamy nadzieję, że przypadnie Wam do gustu!

Hej! Dzisiaj przychodzę do Was z lekkim a jednocześnie sycącym pomysłem na bezmięsny obiad! Będzie zdrowo, szybko i jak zawsze pysznie! Zaczynamy?

Poszukujecie obiadowych inspiracji? Do usług :) Oto nasze popisowe curry z wołowiną, cukinią i ryżem basmati. Zapraszamy do stołu!

Jesteś osobą aktywną fizycznie lub w czasie sesji albo innej niezmiernie trudnej pracy umysłowej? Doładuj swój organizm i sięgnij po pysznego domowego batonika, którego bazą jest królowa kasz - kasza jaglana! W połączeniu z masłem orzechowym i bakaliami tworzy ona pyszną słodycz, która rozpieszcza nasze kubki smakowe, jednocześnie dodając nam energii na cały dzień!

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej marki Risana
  • 3 jajka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • migdały w płatkach

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną przepłukujemy pod zimną wodą, następnie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Przestudzoną kaszę miksujemy w misie blendera na gładką masę.

Następnie umieszczamy ją w dużej misce z pozostałymi składnikami na brownie. Całość jeszcze raz mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Formę do babeczek smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Przelewamy do otworów ciasto, a na wierzch układamy płatki migdałów.

Mini brownie pieczemy w temperaturze 180ºC przez 35 - 40 minut.

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji