Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Ina Rybarczyk - True Taste Hunters 2019-02-20

Batoniki musli z kaszy jaglanej

Jesteś osobą aktywną fizycznie lub w czasie sesji albo innej niezmiernie trudnej pracy umysłowej? Doładuj

... Czytaj więcej...

Niezwykle szybkie i smaczne w swojej prostocie danie! Bardzo sycące i niedrogie w przygotowaniu. Jeżeli lubicie meksykańskie klimaty, a w swojej kuchni chętnie sięgacie po warzywa strączkowe, to propozycja ta na pewno przypadnie Wam do gustu! Zapraszam po przepis!

Jeśli karnawał to tatar musi być! U nas w wydaniu sałatki śledziowej z kaszą orkiszową! Takiego jeszcze nie jedliście? Nic straconego – musicie koniecznie spróbować i z pewnością zapisać ten prosty przepis bo sięgniecie po niego nie jeden raz!

Znacie to uczucie, kiedy musicie pilnie wyjść z domu i okazuje się, że poza nim spędzicie kilka godzin, więc musicie przygotować smaczny, a zarazem zdrowy i pożywny posiłek w tempie wręcz ekspresowym? Ta sałatka jest idealnym rozwiązaniem! Jest pyszna, jej przygotowanie zajmie Wam 5 minut, a smak wynagrodzi wszystko. Zapraszam!

Nasz sposób na zimowe szarości? Jaglane placuszki z malinami :) Chyba nie znamy osoby, której nie poprawiłyby humoru i nie dodały energii! Łapcie przepis!

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej marki Risana
  • szklanka mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżka miodu
  • olej rzepakowy

 

  • 150 g mrożonych malin
  • 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

  • W wodzie gotujemy kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną studzimy.
  • W dużej misce mieszamy, kaszę, jajko, mąkę i miód.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy okrągłe placki na złoty kolor. Z każdej strony po około 2-3min.
  • W rondelku na małym ogniu gotujemy mrożone maliny i miód do uzyskania gęstego malinowego sosu z kawałkami owoców. Placki podajemy polane malinowym sosem z listkami mięty lub jogurtem naturalnym.

Smacznego!

Szukacie pomysłu na szybką przekąskę? Kanapeczki z łososiem i koperkiem przygotowane na pieczywku Vega Lekkie będą idealne! Niewielkie kromeczki są stworzone do przekąsek typu finger foods – niezawodnych na każdej imprezie ;) Dodatkowo możecie bawić się smakami pieczywka i jego kolorami co gwarantuje, że wasze przekąski na 100% nie będą wyglądały nudno!

Dziś proponuję Wam pierniczkową jaglankę, która czaruje smakiem i zapachem! Smakuje świetnie na ciepło, jako śniadanie lub na zimno, jako deser! Zapraszam!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji