Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Ina Rybarczyk - True Taste Hunters 2019-02-20

Batoniki musli z kaszy jaglanej

Jesteś osobą aktywną fizycznie lub w czasie sesji albo innej niezmiernie trudnej pracy umysłowej? Doładuj

... Czytaj więcej...

Dziś na naszym stole króluje Multigrano. W towarzystwie pieczonego kurczaka prezentuje się wybornie i smakuje doskonale. Macie ochotę na porcję?

Kwiecień i maj to sezon szparagów. Do szparagów przekonałam się całkiem niedawno i od tego czasu niecierpliwie wyczekuję wiosny. Szparagów możemy używać na wiele sposobów, a dodatkowo uznawane są za skarbnicę właściwości odżywczych i leczniczych! Warto wykorzystać sezonu sezon na nie, ponieważ charakteryzują się bogactwem kwasu foliowego, który spowalnia proces starzenia i pomaga w regeneracji uszkodzonych komórek. Zawarta w nich asparagina wspomaga pracę nerek, a witaminy C, E oraz beta-karoten przyczyniają się do poprawy kondycji włosów, skóry i paznokci! Dzisiaj proponuję Wam lekka sałatkę z komosą ryżową (quinoą), szparagami oraz kolendrą. Gwarantuję, że zakochacie się w tej kompozycji smakowej!

Obiad podano! Chodźcie szybko bo nasze pulpeciki z kaszy jaglanej nie lubią czekać :) Nie słyszeliśmy też o niejadkach, które by ich nie spałaszowały więc zapraszamy na obiad :)

Kto z Was lubi długie, leniwe śniadania? Hmmm czyżbyśmy widzieli las rąk! Tak, takie śniadanie to nasza ulubiona pora dnia! I mamy dla Was coś wyjątkowego na jego dobry początek! Spróbujcie naszego jaglanego omletu. Pyszności!

Wiosną i latem nasze talerze nabierają kolorów! Oprócz wartości estetycznej, warto zwrócić uwagę na ilość witamin i minerałów płynącej z różnorodnych sałatek! Wystarczy spróbować!

Składniki:

2 porcje

  • 100 g mieszanka ziaren multigrano marki Risana
  • 2 zielone ogórki
  • pęczek szczypioru
  • 1 papryczka chilli
  • oliwa smakowa
  • sok z limonki
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

1. Mieszankę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

2. Ogórka kroimy w plastry, szczypior i papryczki drobno siekamy.

3. W dużej misce umieszczamy kaszę, warzywa, przyprawiamy solą, pieprzem.

4. Oliwę mieszamy z sokiem z limonki i łyżką miodu. Gotowym sosem polewamy sałatkę.

Smacznego!

 

Nie masz pomysłu na obiad do pracy lub szkoły? Zabierz ze sobą zdrowy lunch i ciesz się energią przez cały dzień!

Składniki:

2 porcje

  • 400 g świeżego łososia
  • 100 g mieszanki multigrano marki Risana
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki oliwy smakowej
  • sól, pieprz
  • zioła
  • cytryna

    Przygotowanie:

    1. Mieszankę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    2. Łososia przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Grillujemy na patelni około 2 min z każdej strony.

    3. Liście szpinaku mieszamy z oliwą i pomidorkami.

    4. W ulubionym lunch boxie układamy szpinak, kaszę, łososia i zabieramy ze sobą do pracy.

    Smacznego!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji