Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Smaczne inspiracje 2019-04-24

Lekkie kanapki z domowym pesto

Pysznie i lekko – czyli tak jak lubimy! Kiedy na naszym stole pojawiają się takie kanapeczki

... Czytaj więcej...

Czy wiecie, że ryżowe desery mają swojego faworyta wśród odmian ryżu? To ryż biały okrągły. Dzięki swojej kremowej konsystencji produkt ten świetnie nadaje się do przygotowania słodkich potraw, w tym ryżu mlecznego z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się też jako dodatek do zup. A my polecamy go dziś klasycznie z malinami! Wasz smak dzieciństwa? Nasz też! Uwielbiamy!

Korzystajmy z sezonowych warzyw i owoców! Dziś król Bób zaprasza nas do stołu. Pożywna i kolorowa mieszanka kaszy i warzyw, to nasz szybki pomysł na obiad!

Spróbujesz?

Składniki:

2 porcje

 

  • 1 opakowanie kaszy bulgur marki Risana
  • szklanka ugotowanego i obranego bobu
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

1. Kasze gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

2. Na patelnię wlewamy oliwę, podsmażamy cukinie pokrojona w drobną kostkę, następnie dodajemy obrany bob i mieszamy.

3. Do warzyw na patelni dodajemy kaszę, przyprawiamy solą i pieprzem.

4. Na koniec obsypujemy obficie posiekanym świeżym koperkiem.

Smacznego !

Co by tu schrupać? Pyszne pieczywko z pastą z suszonych pomidorów i pieczonego czosnku! Takie połączenie zachwyca smakiem, aromatem i barwą! Nie przejdziecie obok niego obojętnie! To co, jeszcze po kromeczce?

Każda z nas pragnie czuć się lekko i świeżo, szczególnie latem. Gdy temperatury znacznie wzrastają, nie mamy ochoty na ciężkie potrawy i godziny spędzone w kuchni. Dzisiejsza propozycja, z którą do Was przychodzę jest lekka, świeża i owocowa! A to, co w niej najlepsze to przygotowanie, które zajmuje 5 minut!

W naszej ryżowej krainie orientalne smaki goszczą bardzo często. Dziś zapraszamy Was na ryż z jajkiem po tajsku – aromatyczny, pyszny, sycący. Spróbujcie sami!

Pastelove – i to nie od dziś! Bo pasta to doskonały dodatek do naszego pieczywa Vega Lekkie. Dziś zapraszamy na kanapki z pastą z tuńczyka i białego sera. Serwujemy je z pieczywem Vega Lekkim z jarmużem. Komu kromeczkę?

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji