Libańska sałatka warzywna to idealny dodatek do dań obiadowych.
Ryż smażony z jajkiem “jak u Chińczyka” - Możesz sobie taki zrobić w domu.
Składniki:
Przygotowanie:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Pasta z awokado znakomicie sprawdzi się jako dodatek do wafli, urozmaici smak surowych warzyw, doda charakteru delikatnym krakersom. Sprawdźcie, jak ją przygotować!
Składniki:
Przygotowanie:
Awokado i jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.Szczypior i chili drobno siekamy.Ryż jaśminowy SONKO jest wyśmienitym uzupełnieniem dań kuchni tajskiej, azjatyckiej oraz egzotycznych potraw na bazie owoców morza. Dziś w towarzystwie krewetek.
Składniki:
Przepis:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy krewetki, obficie solimy, pieprzymy i rumienimy na złoto. Dodajemy pokrojone warzywa: marchew, groszek i pieczarki. Zostawiamy chwilę na patelni, do zredukowania nadmiernej ilości płynów.
W drugiej misce mieszamy sos sojowy z tartym imbirem, sokiem z limonki i posiekanymi papryczkami chili.
Gotowy sos wlewamy na patelnię do krewetek i chwilę smażymy.
Danie podajemy z ryżem posypane sezamem i świeżymi ziołami.
Ryż jaśminowy SONKO jest wyśmienitym uzupełnieniem dań kuchni tajskiej, azjatyckiej oraz egzotycznych potraw na bazie owoców morza. Dziś w towarzystwie krewetek.
Składniki:
Przepis:
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy krewetki, obficie solimy, pieprzymy i rumienimy na złoto. Dodajemy pokrojone warzywa: marchew, groszek i pieczarki. Zostawiamy chwilę na patelni, do zredukowania nadmiernej ilości płynów.
W drugiej misce mieszamy sos sojowy z tartym imbirem, sokiem z limonki i posiekanymi papryczkami chili.
Gotowy sos wlewamy na patelnię do krewetek i chwilę smażymy.
Danie podajemy z ryżem posypane sezamem i świeżymi ziołami.
Domowe masło orzechowe możemy przegotować wyłącznie z samych orzeszków ziemnych. Nie ma konieczności dodawania oleju. Po dłuższym miksowaniu olej wytworzy się z samych orzechów. Uwaga! Nie da się go nie lubić!
Składniki:
Przygotowanie:
Orzechy wsypujemy na suchą patelnię i prażymy. Chwilę studzimy i miksujemy. W momencie miksowania orzechów dodajemy odrobinę oleju w celu gładkiej konsystencji.
Gotowe masło przekładamy do słoika i schładzamy. Podajemy z pieczywem maca SONKO