Ocena użytkowników: 0/5

0 na 5 - 0 głosów
Dziękujemy za ocenienie tego przepisu.

Sezon na szparagi trwa w najlepsze! A zatem dziś wariacja od Agnieszki Kocik, na ten pyszne i zdrowe sezonowe warzywa w połączeniu z mieszanką kasz Fit Lunch.

Składniki na 2 osoby:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 6-8 plasterków boczku (surowy lub parzony)
  • 8-10 szparagów
  • 4 grubsze plastry sera żółtego
  • Sól, pieprz, olej
  • 2 torebki mieszanki kasz Fit Lunch SONKO
  • 0.5 łyżeczki kurkumy
  • 0.5 łyżeczki curry
  • łyżka posiekanej pietruszki

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem. Na środek kładziemy po 2 plasterki sera żółtego i 4-5 szparagów tak aby łepki wystawały poza mięso. Zwijamy w roladę. Każdą pierś owijamy plasterkami boczku wykorzystując 3-4 plastry. Roladki przez chwilę podsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Zdejmujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wystające szparagi zakrywamy folią aluminiową i całość pieczemy termoobieg 200 st. przez około 20 minut.

W tym czasie gotujemy 2 torebki mieszanki kaszy Fit Lunch. Po ugotowaniu wysypujemy kaszę z torebki, dodajemy curry, kurkumę, natkę pietruszki i odrobinę oliwy z oliwek mieszamy i podajemy z roladkami i dowolną sałatką.

Author: Redakcja