Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Wasze przepisy 2020-05-22

Łosoś w towarzystwie mieszanki kasz Fit Lunch

Szybki i mało wymagający obiad? Z mieszanką kasz Fit Lunch i wyobraźnią pysznieczyprzepysznie to możliwe!

Czytaj więcej...

Weź udział w naszym konkursie na przepis miesiąca!

Jesteś kulinarnym pasjonatem? W kuchni czujesz się najlepiej, a w gronie znajomych uchodzisz za kulinarne guru? ? Weź udział w naszym konkursie na przepis miesiąca i wygraj zapas smacznych i zdrowych produktów Sonko!

Czytaj więcej

Images

Ocena użytkowników: 0/5

Mega vege burger od jedz.pysznie skradnie Wasze serca i podniebienia. 

Do wykonania burgera potrzebujemy:

  • 100g mieszanki kasz SONKO Fit Lunch 
  • 1 jajko 
  • 25 g bułki tartej 
  • 0,5 małej cebulki 
  • 0,5 pęczka natki pietruszki 

Oraz ulubione dodatki :

  • Roszponka
  • Bułka 
  • Czerwona cebula 
  • Ser 
  • Pomidor 
  • Sos czosnkowy, sos bbq

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie ją odsączamy, aby miała jak najmniej wody w sobie. Cebulkę krojimy drobno i podsmażam na odrobinie oleju. Kaszę dokładnie łączymy z cebulką, pietruszką, jajkiem i bułką tartą. Formujemy kotlet, takiej wielkości jak chcemy i obsmażam na złoty kolor na odrobinie oleju. Następnie składamy burgera z ulubionymi dodatkami. 

 

Ocena użytkowników: 0/5

Kolorowa wiosenna sałatka to idealne rozwiązanie na leniwe popołudnie, za przepis dziękujemy Wiesi.

Składniki na dwie porcje:

  • 1 opakowanie mieszanki kasz SONKO Fit Lunch 
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 6 plastrów świeżego ogórka
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 awokado 
  •  6 plasterków czerwonej cebuli konserwowej

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pomidorki kroimy na połowę, a resztę składników kroimy w kostkę. Wszystko dodajemy do mieszanki kasz i mieszamy. Polewamy sosem winegret. W razie potrzeby doprawiamy solą, pieprzem oraz płatkami chilli  do smaku.

Ocena użytkowników: 0/5

Sezon na szparagi trwa w najlepsze! A zatem dziś wariacja od Agnieszki Kocik, na ten pyszne i zdrowe sezonowe warzywa w połączeniu z mieszanką kasz Fit Lunch.

Składniki na 2 osoby:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 6-8 plasterków boczku (surowy lub parzony)
  • 8-10 szparagów
  • 4 grubsze plastry sera żółtego
  • Sól, pieprz, olej
  • 2 torebki mieszanki kasz Fit Lunch SONKO
  • 0.5 łyżeczki kurkumy
  • 0.5 łyżeczki curry
  • łyżka posiekanej pietruszki

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem. Na środek kładziemy po 2 plasterki sera żółtego i 4-5 szparagów tak aby łepki wystawały poza mięso. Zwijamy w roladę. Każdą pierś owijamy plasterkami boczku wykorzystując 3-4 plastry. Roladki przez chwilę podsmażamy na patelni ze wszystkich stron. Zdejmujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wystające szparagi zakrywamy folią aluminiową i całość pieczemy termoobieg 200 st. przez około 20 minut.

W tym czasie gotujemy 2 torebki mieszanki kaszy Fit Lunch. Po ugotowaniu wysypujemy kaszę z torebki, dodajemy curry, kurkumę, natkę pietruszki i odrobinę oliwy z oliwek mieszamy i podajemy z roladkami i dowolną sałatką.

Ocena użytkowników: 0/5

Lubicie domowe, szybkie i proste przepisy na obiad? milosc_od_kuchni przygotowali dla Was pyszne pulpety z wykorzystaniem mieszanki kasz „Fit Lunch”, które są idealnymi dodatkami, a czasem nawet głównymi składnikami do dań dla zabieganych i aktywnych.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
  • 2 łyżki przyprawy shoarma,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • szczypta pieprzu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 gałązki posiekanego rozmarynu,
  • 1/2 cebuli białej,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 100 ml delikatnego bulionu,
  • 200 ml wod,
  • saszetka mieszanki kasz SONKO Fit Lunch

Przygotowanie:

Mięso mieszamy z shoarmą (uwaga, jest lekko pikantna), bułką tartą, rozmarynem i pieprzem, formujemy małe pulpety, które obsmażamy na oliwie (u nas bazyliowa).

Do podsmażonych pulpetów dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Kiedy cebula będzie miała złoty kolor wlewamy mokre składniki i dusimy przez 15 minut. Dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawiamy pieprzem jeżeli jest potrzeba. Saszetkę mieszanki kasz gotujemy 5 minut w osolonej wodzie kasze wykładamy na talerz, dodajemy pulpety i sos. 

 

Ocena użytkowników: 0/5

Uwielbiam nietypowe połączenia! A ostatnio zakochałam się w serach różnego rodzaju, szczególnie tych bardzo aromatycznych – niekoniecznie przyjemnie pachnących. Co powiecie na połączenie owoców i gorgonzoli, obok której nie można przejść obojętnie? Do tego wartościowa, bogata w białko komosa ryżowa-superfoods. Brzmi fajnie? Bo jest fajnie! I smacznie- ale to opcja jedynie dla wymagających i odważnych

Do przygotowania sałatki potrzebujemy:

  • 100 g quinoa 3 kolory marki Risana
  • Mix sałat (u mnie roszponka, rukola i szpinak)
  • 100 g sera gorgonzola lub inny pleśniowy
  • kilka truskawek
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • garść pomidorków koktajlowych
  • średnie awokado
  • oliwa z oliwek
  • płatki chilli
  • sól

Komosę ryżową ugotowałam według instrukcji na opakowaniu. Kukurydzę odsączyłam. Truskawki pokroiłam w mniejsze części, gorgonzolę w kostki, a pomidorki przekroiłam na pół. Na duży talerz wyłożyłam sałaty, następnie pomidorki, truskawki, awokado, gorgonzolę, kukurydzę i wystudzoną komosę ryżową. Całość posoliłam i skropiłam oliwą z oliwek wymieszaną z płatkami chilli.

Ocena użytkowników: 0/5

Hej! Dzisiaj przychodzę do Was z lekkim a jednocześnie sycącym pomysłem na bezmięsny obiad! Będzie zdrowo, szybko i jak zawsze pysznie! Zaczynamy?

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji