Składniki:
Przygotowanie:
1. Kaszę jaglana gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia.
2. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Na łyżce oliwy podsmażamy warzywa z liściem laurowym i zielem angielskim.
3. Z patelni usuwamy listki i ziarenka, dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy sypkie, mieszamy i chwile dusimy.
4. Gotowe warzywa mieszamy z kaszą jaglaną i miksujemy do uzyskania jednolitej, przypominającej paprykarz pasty. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
5. Podajemy z pieczywem lekkim i natką pietruszki.
Smacznego!
Składniki:
2 porcje
Przygotowanie:
1. Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
2. Groszek i fasolę odsączamy i przepłukujemy, pomidorki kroimy na połówki a awokado w plasterki. Opcjonalnie dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w piórka.
3. Zioła (szczypior, pietruszkę ) siekamy.
4. Wszystkie składniki układamy ładnie w misce. Polewamy oliwą, posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem, płatkami chilli i ziołami. Przed podaniem możemy wymieszać. Smacznego!