Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Ina Rybarczyk - True Taste Hunters 2019-02-20

Batoniki musli z kaszy jaglanej

Jesteś osobą aktywną fizycznie lub w czasie sesji albo innej niezmiernie trudnej pracy umysłowej? Doładuj

... Czytaj więcej...

Nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Pasta z papryki i kaszy jaglanej to wyjątkowa kombinacja smaku, która zaspokoi pierwszy głód! Niezastąpiona na drugie śniadanie, kolację i przekąskę pomiędzy posiłkami!

Składniki:

  • Pieczywo lekkie marki Sonko
  • 1 torebka kaszy jaglanej marki Risana
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

1. Kaszę jaglana gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia.

2. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Na łyżce oliwy podsmażamy warzywa z liściem laurowym i zielem angielskim.

3. Z patelni usuwamy listki i ziarenka, dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy sypkie, mieszamy i chwile dusimy.

4. Gotowe warzywa mieszamy z kaszą jaglaną i miksujemy do uzyskania jednolitej, przypominającej paprykarz pasty. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.

5. Podajemy z pieczywem lekkim i natką pietruszki.

Smacznego!

Pan bakłażan zaprasza do stołu! Zapiekany z kaszą gryczaną i mięsem będzie sycącym pomysłem na pyszny obiad. A jak się prezentuje! Dostojny, kolorowy, udekorowany pomidorkami zachwyci wszystkich domowników. Smacznego!

Masz ochotę na coś lekkiego, a jednocześnie sycącego i pełnego wartości odżywczych? Z pomocą nadchodzi sałatka meksykańska z komosą ryżową!

Składniki:

2 porcje

  • 1 woreczek Quinoa marki Risana
  • 1 awokado
  • garść pomidorków koktajlowych
  • pół szklanki fasoli czerwonej z puszki
  • pół szklanki groszku zielonego
  • opcjonalnie czerwona cebula
  • zioła
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • płatki chilli
  • Przygotowanie:

    1. Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

    2. Groszek i fasolę odsączamy i przepłukujemy, pomidorki kroimy na połówki a awokado w plasterki. Opcjonalnie dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w piórka.

    3. Zioła (szczypior, pietruszkę ) siekamy.

    4. Wszystkie składniki układamy ładnie w misce. Polewamy oliwą, posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem, płatkami chilli i ziołami. Przed podaniem możemy wymieszać. Smacznego!

 

 

 

Dorsz w takim towarzystwie nie ma sobie równych. Pyszne risotto z rybą to nasza propozycja na obiad. Są chętni? Zapraszamy!

Śniadanie to podstawa! A energetyczna owsianka to wszystko czego potrzebujemy na dobry początek dnia! Zatem do dzieła! Niech i Twój dzień stanie się jeszcze lepszy :)

Dziś zapraszamy na pilaw. Sposobów przygotowania tego aromatycznego dania jest wiele. Sprawdźcie naszą propozycję i przenieście się na chwilę do świata orientalnych pyszności. Bazowy przepis możecie uzupełnić o ryby, mięso lub warzywa w zależności od Waszych upodobań!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji