Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Smaczne inspiracje 2019-04-24

Lekkie kanapki z domowym pesto

Pysznie i lekko – czyli tak jak lubimy! Kiedy na naszym stole pojawiają się takie kanapeczki

... Czytaj więcej...

Dziś na naszym stole króluje Multigrano. W towarzystwie pieczonego kurczaka prezentuje się wybornie i smakuje doskonale. Macie ochotę na porcję?

Obiad podano! Chodźcie szybko bo nasze pulpeciki z kaszy jaglanej nie lubią czekać :) Nie słyszeliśmy też o niejadkach, które by ich nie spałaszowały więc zapraszamy na obiad :)

Kto z Was lubi długie, leniwe śniadania? Hmmm czyżbyśmy widzieli las rąk! Tak, takie śniadanie to nasza ulubiona pora dnia! I mamy dla Was coś wyjątkowego na jego dobry początek! Spróbujcie naszego jaglanego omletu. Pyszności!

Wiosną i latem nasze talerze nabierają kolorów! Oprócz wartości estetycznej, warto zwrócić uwagę na ilość witamin i minerałów płynącej z różnorodnych sałatek! Wystarczy spróbować!

Składniki:

2 porcje

  • 100 g mieszanka ziaren multigrano marki Risana
  • 2 zielone ogórki
  • pęczek szczypioru
  • 1 papryczka chilli
  • oliwa smakowa
  • sok z limonki
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

1. Mieszankę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

2. Ogórka kroimy w plastry, szczypior i papryczki drobno siekamy.

3. W dużej misce umieszczamy kaszę, warzywa, przyprawiamy solą, pieprzem.

4. Oliwę mieszamy z sokiem z limonki i łyżką miodu. Gotowym sosem polewamy sałatkę.

Smacznego!

 

Nie masz pomysłu na obiad do pracy lub szkoły? Zabierz ze sobą zdrowy lunch i ciesz się energią przez cały dzień!

Składniki:

2 porcje

  • 400 g świeżego łososia
  • 100 g mieszanki multigrano marki Risana
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki oliwy smakowej
  • sól, pieprz
  • zioła
  • cytryna

    Przygotowanie:

    1. Mieszankę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    2. Łososia przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Grillujemy na patelni około 2 min z każdej strony.

    3. Liście szpinaku mieszamy z oliwą i pomidorkami.

    4. W ulubionym lunch boxie układamy szpinak, kaszę, łososia i zabieramy ze sobą do pracy.

    Smacznego!

Naleśniki bezglutenowe? To możliwe! Sprawdź nasz sprytny sposób na sycące i pyszne śniadanie!

Składniki:

2 porcje

naleśniki:

  • 100 g zmielonej na mąkę kaszy gryczanej marki Risana
  • 1 jajo
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki wody
  • sól, pieprz
  • wkład:

  • jajka
  • szczypiorek, pietruszka, bazylia
  • oliwa

Przygotowanie:

1. Mąkę gryczaną wsypujemy do miski, dodajemy mleko, wodę, szczyptę soli i mieszamy na jednolitą

masę. Dodajemy jajko i ponownie mieszamy.

2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nalewamy cienką warstwa ciasta i smażymy na średniej mocy palnika z dwóch stron. I tak z każdą porcją ciasta naleśnikowego.

4. Gotowy naleśnik umieszczamy na patelni. Na każdego placka wbijamy jajko, delikatnie składamy boki i smażymy do ścięcia się białka. Naleśniki dekorujemy szczypiorkiem, bazylią, świeżą botwinką lub ulubionymi ziołami.

Smacznego!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji