Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Smaczne inspiracje 2019-07-10

Pulpeciki z indyka z kaszą jaglaną

Pulpecki z indyka z kaszą jaglaną są delikatne i soczyste. Skuszą się na nie nawet najbardziej

... Czytaj więcej...

Szybka, soczysta i kolorystycznie uwodzicielska sałatka z arbuza to nasz pomysł na słodkie pożegnanie lata!

Spróbuj i Ty:

Składniki:

  • pieczywo chrupkie marki Sonko
  • 1/4 małego arbuza
  • mały słoiczek oliwek
  • 100 g sera feta
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła (mięta, rozmatyn, tymianek)
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Arbuza kroimy w kostkę, to samo robimy z serem feta.

W dużej misce umieszczamy kosteczki arbuza, sera, odsączone oliwki i pokruszone pieczywo chrupkie.

Skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą, pieprzem i świeżymi ziołami.

Smacznego!

Sezon na wszechobecne stwierdzenia: "idzie jesień!" uważamy za otwarty! :) Ale, ale! Nie żegnamy się jeszcze z latem! :) Zanim powitamy złotą jesień - serwujemy Wam zielone pyszności! Dziś pasta z groszku z  pieczywkiem Vega Lekkim!

Dziś serwujemy Wam rybkę w fantastycznym towarzystwie ryżu basmati. Obiadowa klasyka w pięknym wydaniu! Smacznego!

Mamy wśród nas hummusoholików? ;) My uwielbiamy te cudowne, kremowe i aromatyczne pasty! Tym razem zamiast cieciorki użyliśmy do ich przygotowania kalafiora. Co Wy na to? Koniecznie spróbujcie! Jest pysznie!

Czy wiecie, że ryżowe desery mają swojego faworyta wśród odmian ryżu? To ryż biały okrągły. Dzięki swojej kremowej konsystencji produkt ten świetnie nadaje się do przygotowania słodkich potraw, w tym ryżu mlecznego z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się też jako dodatek do zup. A my polecamy go dziś klasycznie z malinami! Wasz smak dzieciństwa? Nasz też! Uwielbiamy!

Korzystajmy z sezonowych warzyw i owoców! Dziś król Bób zaprasza nas do stołu. Pożywna i kolorowa mieszanka kaszy i warzyw, to nasz szybki pomysł na obiad!

Spróbujesz?

Składniki:

2 porcje

 

  • 1 opakowanie kaszy bulgur marki Risana
  • szklanka ugotowanego i obranego bobu
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

1. Kasze gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.

2. Na patelnię wlewamy oliwę, podsmażamy cukinie pokrojona w drobną kostkę, następnie dodajemy obrany bob i mieszamy.

3. Do warzyw na patelni dodajemy kaszę, przyprawiamy solą i pieprzem.

4. Na koniec obsypujemy obficie posiekanym świeżym koperkiem.

Smacznego !

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji