Składniki:
2 porcje
Przygotowanie:
1. Mieszankę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.
2. Ogórka kroimy w plastry, szczypior i papryczki drobno siekamy.
3. W dużej misce umieszczamy kaszę, warzywa, przyprawiamy solą, pieprzem.
4. Oliwę mieszamy z sokiem z limonki i łyżką miodu. Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Smacznego!
Czytaj więcej
Nie masz pomysłu na obiad do pracy lub szkoły? Zabierz ze sobą zdrowy lunch i ciesz się energią przez cały dzień!
Składniki:
2 porcje
Przygotowanie:
1. Mieszankę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Łososia przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Grillujemy na patelni około 2 min z każdej strony.
3. Liście szpinaku mieszamy z oliwą i pomidorkami.
4. W ulubionym lunch boxie układamy szpinak, kaszę, łososia i zabieramy ze sobą do pracy.
Smacznego!
Naleśniki bezglutenowe? To możliwe! Sprawdź nasz sprytny sposób na sycące i pyszne śniadanie!
Składniki:
2 porcje
naleśniki:
wkład:
Przygotowanie:
1. Mąkę gryczaną wsypujemy do miski, dodajemy mleko, wodę, szczyptę soli i mieszamy na jednolitą
masę. Dodajemy jajko i ponownie mieszamy.
2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nalewamy cienką warstwa ciasta i smażymy na średniej mocy palnika z dwóch stron. I tak z każdą porcją ciasta naleśnikowego.
4. Gotowy naleśnik umieszczamy na patelni. Na każdego placka wbijamy jajko, delikatnie składamy boki i smażymy do ścięcia się białka. Naleśniki dekorujemy szczypiorkiem, bazylią, świeżą botwinką lub ulubionymi ziołami.
Smacznego!