Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Ina Rybarczyk - True Taste Hunters 2019-02-20

Batoniki musli z kaszy jaglanej

Jesteś osobą aktywną fizycznie lub w czasie sesji albo innej niezmiernie trudnej pracy umysłowej? Doładuj

... Czytaj więcej...

Kto z Was lubi długie, leniwe śniadania? Hmmm czyżbyśmy widzieli las rąk! Tak, takie śniadanie to nasza ulubiona pora dnia! I mamy dla Was coś wyjątkowego na jego dobry początek! Spróbujcie naszego jaglanego omletu. Pyszności!

Wiosną i latem nasze talerze nabierają kolorów! Oprócz wartości estetycznej, warto zwrócić uwagę na ilość witamin i minerałów płynącej z różnorodnych sałatek! Wystarczy spróbować!

Składniki:

2 porcje

  • 100 g mieszanka ziaren multigrano marki Risana
  • 2 zielone ogórki
  • pęczek szczypioru
  • 1 papryczka chilli
  • oliwa smakowa
  • sok z limonki
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

1. Mieszankę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

2. Ogórka kroimy w plastry, szczypior i papryczki drobno siekamy.

3. W dużej misce umieszczamy kaszę, warzywa, przyprawiamy solą, pieprzem.

4. Oliwę mieszamy z sokiem z limonki i łyżką miodu. Gotowym sosem polewamy sałatkę.

Smacznego!

 

Nie masz pomysłu na obiad do pracy lub szkoły? Zabierz ze sobą zdrowy lunch i ciesz się energią przez cały dzień!

Składniki:

2 porcje

  • 400 g świeżego łososia
  • 100 g mieszanki multigrano marki Risana
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki oliwy smakowej
  • sól, pieprz
  • zioła
  • cytryna

    Przygotowanie:

    1. Mieszankę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    2. Łososia przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Grillujemy na patelni około 2 min z każdej strony.

    3. Liście szpinaku mieszamy z oliwą i pomidorkami.

    4. W ulubionym lunch boxie układamy szpinak, kaszę, łososia i zabieramy ze sobą do pracy.

    Smacznego!

Naleśniki bezglutenowe? To możliwe! Sprawdź nasz sprytny sposób na sycące i pyszne śniadanie!

Składniki:

2 porcje

naleśniki:

  • 100 g zmielonej na mąkę kaszy gryczanej marki Risana
  • 1 jajo
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki wody
  • sól, pieprz
  • wkład:

  • jajka
  • szczypiorek, pietruszka, bazylia
  • oliwa

Przygotowanie:

1. Mąkę gryczaną wsypujemy do miski, dodajemy mleko, wodę, szczyptę soli i mieszamy na jednolitą

masę. Dodajemy jajko i ponownie mieszamy.

2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nalewamy cienką warstwa ciasta i smażymy na średniej mocy palnika z dwóch stron. I tak z każdą porcją ciasta naleśnikowego.

4. Gotowy naleśnik umieszczamy na patelni. Na każdego placka wbijamy jajko, delikatnie składamy boki i smażymy do ścięcia się białka. Naleśniki dekorujemy szczypiorkiem, bazylią, świeżą botwinką lub ulubionymi ziołami.

Smacznego!

Kiedy potrzebne jest energetyczne śniadanie lub pożywny podwieczorek nie ma nic lepszego niż jaglanka! Wystarczy kilka chwil i tyle pyszności jest Wasze! Smacznego!

Wiosna, wiosna ach to ty! A jeśli wiosna to na talerzu królują sałatki! Dziś mamy dla Was pyszną propozycję sałatkową z quinoą, winogronami i nektarynkami. Tak kolorowo, tak smacznie!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji