Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Ina Rybarczyk - True Taste Hunters 2019-02-20

Batoniki musli z kaszy jaglanej

Jesteś osobą aktywną fizycznie lub w czasie sesji albo innej niezmiernie trudnej pracy umysłowej? Doładuj

... Czytaj więcej...

W naszej ryżowej krainie orientalne smaki goszczą bardzo często. Dziś zapraszamy Was na ryż z jajkiem po tajsku – aromatyczny, pyszny, sycący. Spróbujcie sami!

Pastelove – i to nie od dziś! Bo pasta to doskonały dodatek do naszego pieczywa Vega Lekkie. Dziś zapraszamy na kanapki z pastą z tuńczyka i białego sera. Serwujemy je z pieczywem Vega Lekkim z jarmużem. Komu kromeczkę?

Słoneczne pory roku dostarczają nam masę warzyw, do których dostęp w innych częściach roku jest dość ograniczony. Dlatego warto po nie sięgać, póki są świeże i łatwo dostępne. Dziś z cyklu: "zdrowe i sezonowe" na naszym stole lądują - szparagi. Te zielone warzywa są skarbnicą witamin i znanym na całym świecie afrodyzjakiem. Dodatkowo szparagi są lekkostrawne i niskokaloryczne - 100 g to tylko 18 kcal! Czy musimy Was dłużej namawiać? Spróbujecie sami, naszej sałatki ze szparagami i kaszą gryczaną!

Składniki:

2 porcje

  • 100 g kaszy gryczanej marki Risana
  • pół pęczka zielonych szparagów
  • pół pęczka koperku
  • 2 jajka
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

2. Do osolonego wrzątku wrzucamy delikatnie obrane szparagi. Gotujemy 4min. Odsączamy.

3. Koperek siekamy, jajka gotujemy na twardo lub miękko jak to woli.

4. W dużej misce lub półmisku umieszczamy kaszę, szparagi, jajka przekrojone na pół księżyce.

5. Całość posypujemy obficie koprem solą, pieprzem i polewamy oliwą.

Smacznego!

Dzień dobry! Owsianka czeka! Na niejadków i na tych, którzy potrzebują mocy na dobry początek dnia. U nas z pysznymi brzoskwiniami i kokosem! Skusicie się?

Kolorowe kanapki to absolutne „must eat” tego sezonu :D Mamy na nie najlepsze sposoby. Z pieczywem Vega Lekkie prezentują się wybornie, a smakują nieziemsko pysznie. Zresztą sprawdźcie sami! Dziś serwujemy humus pietruszkowy!

Składniki na 2 porcje

  • 100 g kaszy bulgur marki Risana
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • szklanka płatków kukurydzianych marki Sonko
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • mix sałat
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

1. Kaszę bulgur gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Płatki rozdrabniamy na proszek. Jajko roztrzepujemy. Kurczaka kroimy na 2 cm kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem.

3. Każdy kawałek kurczaka maczamy w jajku a następnie w płatkach kukurydzianych.

4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blasze układamy papier do pieczenia, następnie małe kawałki kurczaka. Pieczemy 30 min.

5. Nuggetsy podajemy z kaszą bulgur i mieszanką sałat.

Smacznego!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji