Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Smaczne inspiracje 2019-07-10

Pulpeciki z indyka z kaszą jaglaną

Pulpecki z indyka z kaszą jaglaną są delikatne i soczyste. Skuszą się na nie nawet najbardziej

... Czytaj więcej...

Pełna aromatycznych przypraw, kusząca niebanalnym smakiem, doskonała jako samodzielne danie lub lekka przystawka – to właśnie nasza libańska sałatka z quinoą. Tak niewiele potrzeba aby na Waszych talerzach zagościła odrobina orientalnej kuchni. Skosztujcie koniecznie!

Składniki:

  • 1 torebka Quinoi 3 kolory marki Risana
  • 1 długi, zielony ogórek
  • 1 duży pomidor
  • pół cebuli
  • 1 papryczka chili
  • pęczek natki pietruszki
  • pół pęczka mięty
  • 3 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pół ząbka czosnku
  • sól

Sposób przygotowania:

Komosę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną odłóż do wystygnięcia. Ogórka i pomidora pokrój w kosteczkę, przełóż do dużej salaterki, dodaj posiekaną cebulę, papryczkę chili, posiekaną natkę i miętę. Do warzyw dodaj oliwę, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i wymiesza. Warzywa delikatnie połącz z komosą i posyp listkami mięty. Smacznego!

Niewielkie ziarna quinoi to fantastyczny dodatek do wielu dań – zarówno sycących dań głównych, jak i szybkich i lekkich sałatek. Dziś polecamy Wam sałatkę, która z powodzeniem może zastąpić Wam obiad. Zapakowana do lunchboxa sprawi, że zabierając ją ze sobą do pracy bądź szkoły poczujecie się jak w dobrej restauracji, a serwowana gościom z pewnością podbije ich serca.

Ryż dziki to wodna trawa rosnąca na pograniczu USA i Kanady. Te bardzo długie, ciemnobrązowe ziarna cechują się orzechowym smakiem. Z prostego pożywienia Indian stały się składnikiem kuchni smakoszy. My proponujemy podawanie ryżu dzikiego ze smacznymi pulpecikami. Palce lizać!

Proste, szybkie i takie pyszne – to właśnie nasze dzisiejsze danie główne – grillowany łosoś z multigrano. Zamieńcie popularne „fish and chips” na naszą propozycję obiadową, a z pewnością zagości ona na stałe na waszych talerzach. Spójrzcie tylko jak pięknie wygląda! Kolorowe ziarenka multigrano nadają potrawie charakteru i niepowtarzalnego smaku. Dacie się skusić?

Jesteś kulinarnym pasjonatem? W kuchni czujesz się najlepiej, a w gronie znajomych uchodzisz za kulinarne guru? ? Weź udział w naszym konkursie na przepis miesiąca i wygraj zapas smacznych i zdrowych produktów Sonko!

Co miesiąc nagrodzimy trzy osoby:

- autorów 2 najsmaczniejszych, waszym zdaniem przepisów, którzy otrzymają najwięcej głosów - „widelców”
- autora 1 najsmaczniejszego przepisu, którego wyboru dokona Komisja Konkursowa wytypowana przez redakcję portalu dbajosiebie.eu

Jak to działa?

  1. Zaloguj się w panelu Użytkownika znamizdrowo.pl
  2. Stwórz przepis i zrób zdjęcie przygotowanej przez siebie potrawy.
  3. Wypełnij formularz zgłoszeniowy i poczekaj na akceptację Administratora (do 48h).
  4. Zbieraj polubienia Twojego przepisu w postaci „widelców”
  5. Pamiętaj o tym, że liczą się tylko polubienia, które uda Ci się uzyskać od pierwszego do  ostatniego dnia miesiąca w którym wysłałaś/eś przepis.
  6. Wyniki konkursu ogłosimy najpóźniej do 5 dnia każdego miesiąca.*

* Do konkursu możesz zgłosić dowolną ilość przepisów.

Głosować na przepis miesiąca można raz dziennie! Podziel się nim na Facebooku i zwiększ swoje szanse na wygraną!
Szczegółowy regulamin konkursu znajdziesz tutaj

Powodzenia!

 

Sałatki mają to do siebie, że są zawsze niezwykle łatwe w przygotowaniu i możecie z nimi eksperymentować do woli. Dziś polecamy Wam połączenie buraczka z kaki. Smakuje przepysznie, a w połączeniu z musztardowym dressingiem to już zestaw doskonały. Życzymy smacznego!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji