Sycący omlet z dodatkiem kaszy jaglanej doda Wam energii na cały dzień.

Składniki:

  • 50 g kaszy jaglanej marki Sonko
  • garść świeżych liści szpinaku
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka roślinnego marki Sonko
  • sól, pieprz, oliwa
  • pomidorki koktajlowe
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka ubijamy trzepaczką, szpinak bardzo drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty prze praskę czosnek i szpinak. Smażymy. Jajka mieszamy z solą, pieprzem, mlekiem i zalewamy gotowy szpinak. Omlet nakrywamy pokrywką i smażymy do ścięcia się jaj. Gotowy omlet podajemy z pomidorkami i świeżymi ziołami.

 

Author: Redakcja