Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Dziś serwujemy granolę.

Składniki: 

  • 250g płatków owsianych marki Sonko

  • pół szklanki posiekanych ulubionych orzechów 
  • pół szklanki pszenicy ekspandowanej 
  • 3 łyżki miodu

  • 1 łyżeczka cynamonu 

Przygotowanie: 

Posiekane orzechy umieszczamy w dużej misce, dodajemy w miarę możliwości pokruszone płatki owsiane, ziarna pszenicy, cynamon i mieszamy.
Do suchych składników dodajemy miód i delikatnie sklejamy całość.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wykładamy granole i pieczemy w 180 stopniach przez 20 min. 

Ciepłą granolę wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy na bok do wystygnięcia i całkowitego wyschnięcia
Podajemy z mlekiem, jogurtem i owocami
,

Smacznego! 

Author: Redakcja