Owsianka wraca do łask! Co nas bardzo cieszy. Dlaczego warto ją jeść? Owsianka jest doskonałym posiłkiem na początek dnia lub na drugie śniadanie dla osób będących na diecie, gdyż płatki owsiane posiadają średni indeks glikemiczny i dużą wartość odżywczą. Dodatkowo są źródłem witaminy z grupy B, selenu i magnezu. Oprócz pozytywnego wpływu na nasz organizm owsianki mają bardzo praktyczną zaletę – są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Dziś mamy dla Was wersję bounty.

Składniki:

  • 4 łyżki płatków owsianych marki Sonko 
  • 200 ml mleka kokosowego 
  • laska wanilii

  • 1 łyżka wiórków kokosowych. 
  • orzechy nerkowca 
  • łyżeczka masła 
  • łyżeczka miodu 

Przygotowanie:

Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy płatki i co jakiś czas mieszając gotujemy kilka minut.
Ciepłe płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi, orzechami nerkowca, masłem i miodem. 

Do każdej miski nakładamy owsiankę, którą posypujemy wiórkami i orzechami. 

Smacznego!

Author: Redakcja