Brzoskwinie. Są bogate w błonnik, beta-karoten, witaminę C, kwas foliowy i inne witaminy z grupy B. Ponadto można znaleźć w nich potas, bor, magnez, miedź, żelazo i wapń. Są pyszne pod każdą postacią – na surowo, pieczone, grillowane, czy duszone. Dziś przygotowaliśmy dla Was prosty i szybki przepis na grillowane owoce z ryżem.

Składniki:

  • Ryż biały okrągły marki Sonko
  • 250 ml mleka roślinnego

  • laska wanilii

  • brzoskwinie świeże lub z puszki
  • miód

Przepis:

Ryż gotujemy w mleku roślinnym zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Najlepiej na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie dodajemy laskę wanilii. Na rozgrzanej patelni grillowej kładziemy połówki brzoskwiń i grillujemy z każdej strony po klika minut. Na koniec oblewamy płynnym miodem. Gotowy ryż podajemy z grillowaną brzoskwinią.


Smacznego!

Author: Redakcja