Chwilowo, jedyne podróże jakie nam pozostały, to te kulinarne. Zapraszamy więc na kontynent azjatycki, serwujemy wiosenne sajgonki według prostego i smacznego przepisu z wykorzystaniem mieszanki kasz Fit Lunch 

Składniki:

  • 1 woreczek mixu kasz Fit Lunch marki Sonko 
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • marchewka
  • ogórek
  • papryka 
  • sos sojowy
  • sok z limonki 

Przygotowanie:

Marchewkę, ogórka i paprykę kroimy w słupki.
Mieszankę kasz gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szczypiorek siekamy.
Warzywa i kaszę skrapiamy sosem sojowym i sokiem z limonki. Zwijamy rollsy:

W dużym naczyniu z ciepła wodą umieszczamy arkusz papieru. Moczymy 10 sekund po czym przekładamy na płaską powierzchnię. Na środku każdego arkuszu układamy słupki warzyw i kaszę. Zwijamy w podobny sposób jak gołąbki.

Smacznego!

Author: Redakcja