Warzywny gulasz z kaszą to idealne danie na zimowo-wiosenne przesilenie.

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej marki SONKO
  • 10 pieczarek
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 3 ziemniaki
  • 150 g groszku mrożonego
  • czosnek
  • natka pietruszki
  • olej rzepakowy
  • 500 ml bulionu warzywnego

 

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W rondlu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek, dodajemy marchew i ziemniaki. Smażymy kilka minut po czym całość podlewamy bulionem warzywnym. Dodajemy groszek i zostawiamy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając około 40 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec posypujemy natką pietruszki i podajemy z kaszą.

Author: Redakcja