Składniki:
100 g kaszy jaglanej marki SONKO
1 puszka mleka kokosowego 
ekstrakt waniliowy lub laska wanilii 
łyżka miodu
pół szklanki daktyli 
tabliczka czekolady 
orzeszki ziemne solone


Przepis:
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku.
W rondelku gotujemy mleko kokosowe, dodajemy kaszę i gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia całej ilości mleka przez kaszę.
Na koniec dodajemy wanilię i miód. Mieszamy i miksujemy na gładką masę.
Daktyle zalewamy gorącą wodą, moczymy 30 min po czym miksujemy na gładki krem
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a orzeszki drobno siekamy.
W szklankach lub wybranych naczyniach układamy warstwowo: mus kokosowy z kaszy, daktyle, roztopioną czekoladę i na górze orzechy. Wstawiamy do lodówki. 

Smacznego!

Author: Redakcja