Masz ochotę na śniadanie mistrzów?Gwarantujemy, że te placuszki skradną serca wszystkich domowników!

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej marki Risana
  • szklanka mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • łyżka miodu
  • olej rzepakowy
  • 100 g borówek
  • cukier puder
  • mięta

Przygotowanie:

W wodzie gotujemy kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną odstawiamy do wystygnięcia. W dużej misce mieszamy, kaszę, jajko, mąkę, borówki i miód. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy okrągłe placki na złoty kolor. Z każdej strony po około 2-3min. Placki podajemy posypane cukrem pudrem z listkami mięty lub jogurtem naturalnym.

Smacznego!

Author: Redakcja