Świeże warzywa to skarb lata! Możemy je jeść nie tylko na surowo, zapiekanych wariacji jest mnóstwo. Przed Wami Soczyste pomidory faszerowane miksem Multigrano Express Lunch!

Składniki:

  • 100 g kaszy multigrano marki Risana
  • 6 pomidorów
  • 100 g twardego sera
  • 1 czerwona cebula
  • oliwa
  • świeże zioła
  • sól pieprz
  • oliwa

    Przygotowanie:

    Cebulę drobno siekamy, podsażamy na patelni. Kaszę multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Z pomidorów odkrawamy czubki i wydrążamy ze środka miąższ. Ser trzemy na małych oczkach, a zioła siekamy. Kaszę łączymy z cebulą, ziołami, miąższem z pomidorów, połową sera i przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe pomidory napełniamy farszem. Na koniec górę (wierzch) posypujemy resztą startego sera i zamykamy pomidorowym daszkiem. Każdy pomidor układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 25 minut.

    Smacznego!

Author: Redakcja