Czy dla Was smak wakacji to również smak morskiej ryby? Przygotowaliśmy dla Was prosty przepis na faszerowaną rybę. Jest białko, są węgle więc wszystko czego potrzebuje nasz organizm.

Spróbujecie?

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej marki Risana
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • pęczek pietruszki
  • oliwa
  • 2 okonie
  • masło
  • cytryna
  • oliwa

 

Przygotowanie

Kaszę gryczaną przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotową kaszę mieszamy z przysmażoną na oliwie cebulką z czosnkiem, posiekana pietruszką, odrobiną oliwy, solą i pieprzem. Rybę nacieramy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Do środka wkładamy przygotowaną kaszę gryczaną. Całość dekorujemy połówkami pomarańczy i wsadzamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 min.

Smacznego!

 

 

Author: Redakcja