Za co kochamy wiosnę? Za wiosenne słońce, schowane głęboko do szafy ciepłe kurtki i magię kolorów na talerzach z wiosennymi przysmakami! Bo czy można przejść obojętnie obok takiej sałatki!? Zapewniamy, że kiedy skosztujecie tego wiosennego przysmaku, z pewnością wrócicie do naszego przepisu nie jeden raz! Częstujcie się!

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej perłowej marki Risana
  • 3 jaja
  • pół zielonego ogórka
  • pęczek rzodkiewek
  • pomidor malinowy
  • szczypior
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostawiamy do wystygnięcia.

Jaja gotujemy na twardo.

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, następnie kroimy tak jak lubimy.

Na dużym talerzu układamy kaszę, na niej pokrojone warzywa i ugotowane jajka. Całość polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego!

Author: Redakcja