Pysznie i lekko – czyli tak jak lubimy! Kiedy na naszym stole pojawiają się takie kanapeczki wiadomo, że wiosna rozgościła się u nas na dobre! Pieczywo Vega Lekkie to nasz faworyt w komponowaniu pysznych przekąsek, kanapek oraz jako typowy „chrupacz” bez dodatków! Dlaczego? W każdej wersji smakuje doskonale! Sprawdźcie sami!

Składniki:

  • Pieczywo Vega Lekkie marki Sonko – ulubiony smak

pesto:

  • świeża bazylia – (doniczka)
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 2 łyżki orzeszków pinii
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 70 ml oliwy
  • sól, pieprz

dodatkowo:

  • 2 ugotowane jaja
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki pesto miksujemy na gładką pastę w mikserze.

Zieloną pastę przyprawiamy solą i pieprzem.

Jaja gotujemy na twardo, szczypiorek siekamy.

Pieczywo smarujemy świeżym pesto, na każdą kanapkę układamy plasterki ugotowanego jajka i szczypiorek.

Smacznego!

 

Author: Redakcja