Proste przyjemności to dania, które możecie przygotować z zaledwie kilku składników, które macie pod ręką. I wiecie co? Ich smak nie odbiega niczym od wyszukanych, mistrzowskich potraw, jakie serwują najlepsze restauracje. Spróbujcie sami – pyszna kasza pęczak z cukinią z pewnością Was zachwyci!

Składniki na 2 porcje:

  • 100 g kaszy pęczak marki Risana
  • 1 duża cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • łyżka masła
  • parmezan
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Kaszę pęczak gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili cukinię i rumienimy na złoto.

Do gotowej cukinii dodajemy kaszę i mieszamy na małym ogniu przez kilka minut. Całość przyprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec posypujemy obficie parmezanem i świeżymi ziołami.

Author: Redakcja