Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej marki Risana
  • 3 jajka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • migdały w płatkach

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną przepłukujemy pod zimną wodą, następnie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Przestudzoną kaszę miksujemy w misie blendera na gładką masę.

Następnie umieszczamy ją w dużej misce z pozostałymi składnikami na brownie. Całość jeszcze raz mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Formę do babeczek smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Przelewamy do otworów ciasto, a na wierzch układamy płatki migdałów.

Mini brownie pieczemy w temperaturze 180ºC przez 35 - 40 minut.

Author: Redakcja