Jeśli karnawał to tatar musi być! U nas w wydaniu sałatki śledziowej z kaszą orkiszową! Takiego jeszcze nie jedliście? Nic straconego – musicie koniecznie spróbować i z pewnością zapisać ten prosty przepis bo sięgniecie po niego nie jeden raz!

Składniki:

  • 50 g (pół woreczka) kaszy orkiszowej marki Risana
  • 3 filety śledziowe solone
  • 2 ogórki kiszone
  • 10 pomidorów suszonych w oliwie
  • pęczek kopru
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Kasze gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. ( musi być sypka)

2. Śledzie, pomidory i ogórki kroimy w drobną kostkę. Koper drobno siekamy.

3. W głębokim naczyniu mieszamy kaszę, śledzie, ogórki, pomidory i koper. Przyprawiamy solą i pieprzem.

4. Przechowujemy w szczelnym naczyniu w lodówce. Podajemy z pieczywem lub jako sałatka. Smacznego!

Author: Redakcja