Szukacie pomysłu na szybką przekąskę? Kanapeczki z łososiem i koperkiem przygotowane na pieczywku Vega Lekkie będą idealne! Niewielkie kromeczki są stworzone do przekąsek typu finger foods – niezawodnych na każdej imprezie ;) Dodatkowo możecie bawić się smakami pieczywka i jego kolorami co gwarantuje, że wasze przekąski na 100% nie będą wyglądały nudno!

Składniki:

  • pieczywo Vega lekkie marki Sonko
  • 1 opakowanie wędzonego na zimno łososia
  • jeden serek kanapkowy – śmietankowy
  • ząbek czosnku
  • koperek
  • sól i pieprz
  • suszona żurawina lub rodzynki
  • cytryna

Sposób przygotowania:

1. W misce mieszamy biały ser z czosnkiem solą i pieprzem.

2. Na dużej tacy układamy kromki pieczywa lekkiego. Każdą kromkę smarujemy przygotowanym serem i układamy na nim kawałek wędzonego łososia.

3. Całość obsypujemy obficie posiekanym koperkiem, żurawiną, solą i pieprzem.

4. Podajemy z cytryną.

Smacznego!

Author: Redakcja