Lubicie słodko-wytrawne eksperymenty w kuchni? No to mamy dla Was danie, które podbije Wasze serca! Jak smakuje połączenie gryczanego nadzienia z gruszką? Obłędnie! :) Spróbujcie koniecznie!

Składniki:

  • 2 duże gruszki
  • woreczek kaszy gryczanej marki Risana
  • pęczek pietruszki
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • ser cheddar
  • miód
  • sól, pieprz

     

     

    Przygotowanie:

    Gruszki przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.

    Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Kaszę mieszamy z posiekaną pietruszką, orzechami, przyprawami, miodem i tartym serem.

    Gruszki faszerujemy przygotowaną kaszą. Zapiekamy przez 35 min. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Smacznego!

Author: Redakcja