Czy u Was także jesień pachnie pieczonymi jabłkami? My uwielbiamy ten aromat, który roznosi się przyjemnie w mieszkaniu, kiedy w piekarniku rumienią się pyszne jabłuszka z cynamonem i bakaliami. Tak wygląda jesienna magia w naszym wydaniu.

Składniki:

  • 4 jabłka
  • 8 łyżek płatków owsianych marki Sonko
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • garść rodzynek
  • łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

Z jabłek odcinamy górną część i wydrążamy środek - tak zwany ogryzek.

W misce mieszamy płatki owsiane, orzechy włoskie, rodzynki, cynamon i miód.

Do każdego jabłka wkładamy wymieszane płatki z bakaliami. Całość obsypujemy cukrem.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy jabłka z ,,pokrywkami'' i pieczemy około 30 min. Smacznego!

Author: Redakcja