Jaglane placuszki z cukinią to banalnie prosty pomysł na pyszny obiad lub podwieczorek! Wystarczy chwilka aby złociste placki zagościły na Twoim stole. Spróbuj jakie to proste!

Składniki na 3 porcje

  • 1 woreczek kaszy jaglanej marki Risana
  • 1 duża cukinia
  • 2 jaja
  • 3 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposó przygotowania:

  • W osolonej wodzie gotujemy kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Ugotowaną studzimy.
  • Na tarce o dużych oczkach ścieramy cukinie.
  • W dużej misce mieszamy cukinię, kaszę, jaja, mąkę, sól i pieprz.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki na złoty kolor. Z każdej strony po około 3min.
  • Podajemy ze śmietaną lub sosem czosnkowym.

Smacznego!

Author: Redakcja