Mamy wśród nas hummusoholików? ;) My uwielbiamy te cudowne, kremowe i aromatyczne pasty! Tym razem zamiast cieciorki użyliśmy do ich przygotowania kalafiora. Co Wy na to? Koniecznie spróbujcie! Jest pysznie!

Składniki:

  • maca marki Sonko
  • 1/2 kalafiora
  • 2 łyżki pasty tahini
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • świeże zioła

Sposób przygotowania:

  • Kalafior skrapiamy oliwą i pieczemy 25 min. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
  • Upieczony kalafior dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski. Miksujemy z pasta tahini, czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem.
  • Gotową pastę przekładamy do miski, skrapiamy oliwą, posypujemy czarnuszka lub czarnym sezamem podajemy z macą i świeżymi ziołami.
  • Smacznego!

Author: Redakcja