Składniki na 2 porcje

  • 100 g kaszy bulgur marki Risana
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • szklanka płatków kukurydzianych marki Sonko
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • mix sałat
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

1. Kaszę bulgur gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Płatki rozdrabniamy na proszek. Jajko roztrzepujemy. Kurczaka kroimy na 2 cm kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem.

3. Każdy kawałek kurczaka maczamy w jajku a następnie w płatkach kukurydzianych.

4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blasze układamy papier do pieczenia, następnie małe kawałki kurczaka. Pieczemy 30 min.

5. Nuggetsy podajemy z kaszą bulgur i mieszanką sałat.

Smacznego!

Author: Redakcja