Kiedy potrzebne jest energetyczne śniadanie lub pożywny podwieczorek nie ma nic lepszego niż jaglanka! Wystarczy kilka chwil i tyle pyszności jest Wasze! Smacznego!

Składniki na 1 porcję

  • 4 łyżki płatków jaglanych marki Sonko
  • 200 ml mleka krowiego lub roślinnego
  • ulubione owoce
  • mięta
  • miód
  • 1 łyżka wiórek kokosowych

Przygotowanie:

1. Mleko doprowadzamy do wrzenia, dodajemy płatki i co jakiś czas mieszając gotujemy kilka minut. Możecie też zalać płatki opiekane gorącym mlekiem i odczekać kilka chwil.

2. Owoce kroimy na małe kawałki. Ciepłe płatki mieszamy z miodem, wiórkami kokosowymi i przekładamy do miseczek.

3. W każdej miseczce układamy owoce, dodajemy ulubione płatki i bakalie.

4. Dekorujemy ulubionymi ziołami (mięta, melisa, tymianek, bazylia cytrynowa) Smacznego!

Author: Redakcja