Wiosna, wiosna ach to ty! A jeśli wiosna to na talerzu królują sałatki! Dziś mamy dla Was pyszną propozycję sałatkową z quinoą, winogronami i nektarynkami. Tak kolorowo, tak smacznie!

Składniki na dwie porcje:

  • 1 woreczek quinoi (komosy ryżowej) marki Risana
  • kiść czerwonych winogron
  • 2 dojrzałe nektarynki
  • garść rukoli
  • ser ricotta
  • sól, pieprz
  • sos:
  • łyżka miodu
  • łyżka oliwy
  • łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  • Quinoę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Wystudzoną komosę (quinoę) wsypujemy do miski i mieszamy z sosem (oliwa, miód i cytryna).
  • Dodajemy winogrona pokrojone na połówki oraz nektarynki pokrojone w półksiężyce.
  • Mieszamy delikatnie całość z rukolą, a na górę układamy kawałki sera.
  • Całość posypujemy czarnym pieprzem i solą. Smacznego!

 

Author: Redakcja