Nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Pasta z papryki i kaszy jaglanej to wyjątkowa kombinacja smaku, która zaspokoi pierwszy głód! Niezastąpiona na drugie śniadanie, kolację i przekąskę pomiędzy posiłkami!

Składniki:

  • Pieczywo lekkie marki Sonko
  • 1 torebka kaszy jaglanej marki Risana
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

1. Kaszę jaglana gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia.

2. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Na łyżce oliwy podsmażamy warzywa z liściem laurowym i zielem angielskim.

3. Z patelni usuwamy listki i ziarenka, dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy sypkie, mieszamy i chwile dusimy.

4. Gotowe warzywa mieszamy z kaszą jaglaną i miksujemy do uzyskania jednolitej, przypominającej paprykarz pasty. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem.

5. Podajemy z pieczywem lekkim i natką pietruszki.

Smacznego!

Author: Redakcja