Masz ochotę na coś lekkiego, a jednocześnie sycącego i pełnego wartości odżywczych? Z pomocą nadchodzi sałatka meksykańska z komosą ryżową!

Składniki:

2 porcje

  • 1 woreczek Quinoa marki Risana
  • 1 awokado
  • garść pomidorków koktajlowych
  • pół szklanki fasoli czerwonej z puszki
  • pół szklanki groszku zielonego
  • opcjonalnie czerwona cebula
  • zioła
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • płatki chilli
  • Przygotowanie:

    1. Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

    2. Groszek i fasolę odsączamy i przepłukujemy, pomidorki kroimy na połówki a awokado w plasterki. Opcjonalnie dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w piórka.

    3. Zioła (szczypior, pietruszkę ) siekamy.

    4. Wszystkie składniki układamy ładnie w misce. Polewamy oliwą, posypujemy solą, świeżo zmielonym pieprzem, płatkami chilli i ziołami. Przed podaniem możemy wymieszać. Smacznego!

 

 

 

Author: Redakcja