Proszę Państwa oto klasyka – małe, kuszące, mocno czekoladowe praliny. Jaglane, czekoladowe serce otulone delikatnym kakaowym puchem. Idealne na prezent oraz chwilkę przyjemności w gronie najbliższych. Proste w przygotowaniu i obłędnie pyszne. Spróbujcie koniecznie!

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej marki Risana
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • kakao

Sposób przygotowania:

  • W garnku o grubym dnie doprowadzamy do wrzenia mleko kokosowe, wsypujemy kaszę, zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości przez około 15 minut.
  • Ciepłą kaszę miksujemy blenderem do otrzymania bardzo gładkiej konsystencji. Następnie wlewamy do niej wcześniej roztopioną czekoladę i dalej miksujemy.
  • Całość wkładamy do lodówki. Gdy masa zgęstnieje, lepimy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w sypkim kakao.

Smacznego!

Author: Redakcja