Mocy przybywaj! Po takim obiedzie z pewnością nie odejdziecie głodni od stołu. Aromatyczna patelnia jesiennych smaków z kaszą gryczaną w roli głównej poleca się na kolejny jesienny dzień!

 

Składniki (dla 2-3 os.)

  • 200 g kaszy gryczanej marki Risana
  • 10 pieczarek lub innych grzybów
  • 4 jaja
  • pół pęczka pietruszki
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy na bok.

2. Cebulę kroimy w małą kostkę, pieczarki w plastry. Wszystko smażymy na złoto na oliwie z masłem.

3.Dodajemy kaszę gryczaną, mieszamy całość oraz przyprawiamy solą i pieprzem.

4.Zmniejszamy ogień, wbijamy jajka do kaszy, przykrywamy pokrywką i smażymy do momentu ścięcia jajek.

5.Na koniec całość posypujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego!

Author: Redakcja