Śliwki w czekoladzie - pyszne połączenie! A kiedy stworzycie z nich kanapkowy krem, możecie być pewni, że poczujecie magię złotej jesieni :) Zatem do dzieła! Życzymy Wam samych pyszności na drugie śniadanie!

Składniki:

  • pieczywo chrupkie marki Sonko
  • 2 kg dowolnych śliwek
  • 200 g mlecznej czekolady
  • laska wanilii
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie:

1. Śliwki myjemy, kroimy na pół i wydrążamy pestki.

2. Owoce wkładamy do garnka z grubym dnem i smażymy około godziny od czasu do czasu mieszając. Dodajemy pokruszoną na mniejsze kawałki czekoladę, cynamon i nasiona wanilii.

3. Wszystko mieszamy do momentu roztopienia czekolady. Gotowy krem przekładamy do słoiczków.

4. Podajemy z pieczywem chrupkim. Kanapki z kremem pysznie smakują także z dodatkiem białego serka i listkami mięty.

Smacznego!

 

Author: Redakcja