Pieczywo lekkie i pasta z tuńczyka

Składniki na kanapki

  • Pieczywo lekkie superfoods marki Sonko
  • mała puszka tuńczyka sosie własnym
  • łyżeczka chrzanu
  • łyżeczka majonezu
  • pół pęczka świeżej pietruszki
  • pół czerwonej cebuli
  • Sok z limonki
  • sól i pieprz do smaku opcjonalnie: pół ząbku czosnku

Przygotowanie:

Wyjmujemy tuńczyka z zalewy i wkładamy do miseczki. Dodajemy chrzan, majonez i mieszamy.

Cebulę siekamy w drobną kostkę, czosnek jeśli używamy wyciskamy, pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki dodajemy do tuńczyka wymieszanego z chrzanem i majonezem.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Pastę przekładamy do pojemniczka i wstawimy do lodówki na około godzinę. Podajemy do pieczywa.

Smacznego!

 

 

Author: Redakcja